Mindre socker
Allesverloren Tinta Barocca

Årgång:

2018

Allesverloren Tinta Barocca

Sydafrika


129,00 kr

Systembolaget nr:

1200201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Stor fruktig doft med inslag av röda bär, choklad, vanilj, kryddor och fat. Smakrikt och elegant med tät frukt, bra tanninstruktur och välintegrerad fatkaraktär. Lång eftersmak.

Produktion

Vingårdarna ligger i sydostläge på 140 meters höjd. Vinstockarna planterades här mellan 1958 och 1996. Druvorna skördades för hand i februari, pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i öppna kar. Vinet har lagrats 8 månader i en kombination av nya och 1-2 år gamla franska ekfat.

Passar till

Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av vilt eller nötkött.

LammNötköttVilt

Kul att veta

Allesverloren, "allt är förlorat", fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen. Allesverloren grundades 1694 av änkan Cloete och sedan 1872 har egendomen gått i arv inom familjen Malan. Den nuvarande ägaren och vinmakaren, Danie Malan, är femte generation i familjen Malan. Danie är en före detta rugbyspelare vilket avspeglas i hans viner. Det är kraft och långt liv och länge kvarsittande eftersmak som han strävar efter, dock är de aldrig aggressiva utan tvärtom mycket generösa, precis som Danie själv. Danies största framgång som vinmakare kom 1998, då han av Diners Club i Sydafrika utnämndes till årets vinmakare. Priset fick han för årgången 1996 av Allesverloren Shiraz.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

1200201

Volym

1 ml

Varumärke

Allesverloren

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

3,8 g/liter

Druva

Tinta Barroca