Mindre socker
Borgogno No Name

Årgång:

2019

Borgogno No Name

Italien


309,00 kr

Systembolaget nr:

7366101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.

Produktion

Druvor från vingårdar belägna på 300 meters höjd över havet. Jordmånen är kalksten och lera. Vinet har lagrats på stora, slavonska ekfat i 2 år.

Passar till

Serveras till smakrika rätter av nöt- eller viltkött.

LammNötköttVilt

Kul att veta

Giacomo Borgogno är ett av de äldsta och mest ansedda vinhusen i Piemonte. Deras Baroloviner tillhör de verkligt långlivade. Traditionstyngt med startåret 1761, men också modernt och nyskapande. Deras namnlösa Barolo ”No Name” är ett gott exempel. Vinet är förvisso en Barolo, skapad av Nebbiolodruvor från de tre klassade topplägena Cannubi, Liste och Fossati. Men de italienska vinmyndigheterna tyckte inte vinet var en typisk Barolo. Det fick vinmakaren Andrea Farinetti att reagera: ”Jag har valt ut ett av mina bästa viner och kallar det No Name som en stillsam protest mot den byråkrati som plågar den italienska vinnäringen.” En ovanligt smakfull protest! Vinet doftar ljuvligt av körsbär, nypon, rosor och choklad. Smaken är klassiskt stram med toner av mörka körsbär, fat, salvia, rosor och tobak.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7366101

Volym

0,75 l

Varumärke

Borgogno

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Langhe

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Nebbiolo