Karaktärsfull doft med inslag av mörka körsbär, röda bär, oliver, ceder, läder och fat. Smakrik, och silkeslen med fin struktur och en lång harmonisk eftersmak.
Produktion
Hälften av druvorna avstjälkas före pressning, resterande del pressas i hela klasar. Ingen filtrering eller klarning. Vinet har lagrats 10 månader i en kombination av 1 och 2 år gamla franska ekfat (Allier och Tronçais). Sedan ytterligare 10 månader i stora foudres. Årgång 2021 bjöd på nyckfulla väderförhållanden. Extrem frost från 7:e till 9:e april, med vissa temperaturer som gick ned ända till -10°C, drabbade nästan alla franska vingårdar. Några vinodlare trodde att de hade förlorat vinstockarna helt, men mirakulöst nog tog naturen tillbaka kontrollen, dock inte utan konsekvenser. Arbetet i vingården blev krävande och extremt komplicerat för att rädda skörden. Lyckligtvis kom välgörande regn under hela den växtperioden och den måttliga sommartemperatur en samt en vacker senhöst gjorde det möjligt till en bra skörd. Grenache 75%, Syrah 10%, Mourvèdre 10%, Cinsault 5%