Fläsksida med plommon och apelsin.
Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julens fläsk i form av en krispig fläsksida med rödkål och en härlig plommonkompott med apelsintoner.
Läs mer »Här hittar du alla våra fläskköttsbaserade recept med tillhörande vintips.
Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julens fläsk i form av en krispig fläsksida med rödkål och en härlig plommonkompott med apelsintoner.
Läs mer »Små enkla, lite exotiska småplock är gott att servera en varm sommardag. Här har Linnéa gjort tre läckra smårätter som passar perfekt till det smaksatta vinet Glöet Tropical Fruits Organic.
Läs mer »Att grilla en fläskfilé och sedan servera den med en god sallad och dressing är ett genialiskt drag om man vill skapa en enkel och god middag. Det visar Linnéa här nedan.
Läs mer »En fantastiskt god pasta med den smakrika bredbara fläskkorven nduja. Receptet kommer från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll.
Läs mer »Dumplings, eller gyoza, är fyllda degknyten som kan göras med kött eller utan och ofta fylls med olika grönsaker och kryddor. Här har Linnéa visat att det inte alls är svårt att göra dumplings hemma.
Läs mer »Bao buns är otroligt goda små bröd som man ångar mjuka och fyller med vad man vill. Här har Linnéa gjort ett recept med sticky pork och syrade grönsaker.
Läs mer »Oktoberfest är inte sig likt utan Underberg och en rejälmacka. Här får du ett recept på Underbergs egen specialare.
Läs mer »Att göra grillspett är ett enkelt och smart sätt att få med många smaker på en gång. Här har Linnéa gjort spett med fläskfilé och några med grönsaker som hon serverar med en god sås.
Läs mer »Köttet har fått smak av en enkel kryddblandning. En perfekt grund jag ofta utgår ifrån. Här kan du leka med olika torkade örter, lite mer hetta eller vad du gillar allra bäst!
Läs mer »Grillspett är alltid populärt på grillkvällen. Här har matkreatören Caroline Hofberg, bakom bloggen Caroline i Köket, gjort ett recept på spett som hon serverar med en krämig potatissallad.
Läs mer »Här kommer en tjusig rätt från Livets Goda, som använder det smakrika köttet Iberico som huvudattraktion. Till detta serverar vi en matig tomatsallad och ett glas spansk Rioja.
Läs mer »En snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.
Läs mer »En klassisk argentinsk fläskschnitzel består av panerat fläskkött, prosciutto, tomatsås och mozzarella- helt gudomligt gott med andra ord!
Läs mer »Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt - den riktigt mör och god. Här har Linnéa gjort en fläsksida med BBQ-smaker.
Läs mer »Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs mer »Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs mer »Kreolsk gryta var en klassisker i vår matkreatör Linnea Seidels barndomshem, och är en maträtt som återkommer i hennes hem även idag. Här delar hon med sig av sitt bästa recept.
Läs mer »Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
Läs mer »Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs mer »Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Här ett recept från den härliga kokboken "Köttfärsås".
Läs mer »Linnéa bjuder på comfort food i form av av heltstekt kotlettrad med potatisgratäng. Servera gärna med ett glas cabernet sauvignon från Sydafrika. Så gott!
Läs mer »I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.
Läs mer »Mama phad bekhxn är en thailändsk rätt och består av snabbnudlar med wokad fläskytterfilé och receptet kommer från kokboken Thai! På 30 minuter.
Läs mer »En av Oskar Montanos favoritpizzor är Lasagna alla povera, en "fattigmanslasagne" skapad av pizzabagaren Ivano Vecchia.
Läs mer »En grövre senap med en skvätt cognac blir en god bas till julens skinkgriljering och Linnéa tipsar om hur du får en knaprig yta av brynt smör.
Läs mer »En spansk och mustig köttgryta med chorizo, potatis och paprika som serveras med ett underbart manchego-bröd och klimatsmart rödvin.
Läs mer »Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Läs mer »Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »Livets Goda har tagit fram det här goda receptet på lax som serveras med kryddig chorizo och solmogna tomater.
Läs mer »Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
Läs mer »Huevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Läs mer »Fläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.
Läs mer »Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »Tina Nordström bjuder på ett recept på Shakshuka - en kryddstark tomatsås med chorizo i vilken ägg pocheras - ur nya kokboken "Gott käk utan krångel".
Läs mer »Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.
Läs mer »Linnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.
Läs mer »Tasmansk bergpeppar har en rund och fruktig smak med fin pepparhetta i eftersmaken som påminner lite om chili. Här ger den smak åt pulled pork i buns.
Läs mer »Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept på pulled pork som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.
Läs mer »Linnéa har tagit den lite halvtrista falukorven in i 2020-talet och gjort en modernare variant på falukorv i ugn. Korven vilar på en bädd av rotfrukter och till det en ljuvlig senapskräm smaksatt med grov senap och äpple.
Läs mer »Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Läs mer »Locro är en fyllig gryta som har sitt ursprung i Sydamerika, långt före ankomsten av de spanska conquistadorerna. Det finns flera varianter på denna traditionsrika gryta, men den mest kända versionen är den argentinska som vanligtvis görs på fläskkött, ma
Läs mer »Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant av pulled pork som serveras med rotmos och toppas med stekt svartkål.
Läs mer »Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs mer »Den 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar.
Läs mer »En rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs mer »Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.
Läs mer »Duka upp till en chilensk festmåltid som innehåller marinerat kött, kyckling och massor av goda röror. Vi tipsar även om vin som passar till.
Läs mer »Pulled pork var den stora grejen för något år sedan. Fullt förståeligt då det är minimalt med arbete som är insatsen och maximalt med smakrik, vällagad mat som är resultatet. Mer pulled pork till folket!
Läs mer »Idag tänkte jag dela med mig av ett super-duper-bra tips som räddar den tråkigaste av såser, lyfter potatismoset till nya höjder, gör kryddsmöret oförglömligt eller som i det här receptet - förvandlar en helt vanlig blomkålspuré till något betydligt mycke
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs mer »En smakrik, vintrig gryta med toner från mellanöstern som kommer från en kryddblandning som heter 7-kryddor som du hittar i välsorterade mataffärer.
Läs mer »Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt enkla recept på saftiga hamburgare fyllda med smak.
Läs mer »En version av pulled pork med svenska smaker som äpple, trattkantarell, timjan och vitlök. Dessutom förpackas denna pulled pork i tunnbröd vilket gör den till perfekt till vinterpicknicken.
Läs mer »Recept på Linnéas härligt höstiga gryta som verkligen värmer i höstmörkret.
Läs mer »Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Läs mer »Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »