Druvtypiskt kryddigt med toner av björnbär och rostat bröd, och ett anslag av sous-bois. Munkänslan är fyllig och bred, med mjuka tanniner och stor fräschör.
Produktion
Druvorna avstjälkades och krossades, och musten jäste med sin naturliga jäst i temperaturkontrollerade ståltankar, kring 28 grader. Jäsning och maceration varade i 15 dagar. Vinet lagrades i ekfat i 12 månader, 80 % i botti och 20 % i barrique.
Passar till
Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Kul att veta
Familjen Grosjean äger 16 hektar vinmarker och gör ungefär 120000 flaskor årligen. Produktionen sköts av den tredje generation bestående av bröderna Hervé, Simon och Didier. 2011 inleddes arbetet med att som första egendom i Aosta-dalen konvertera till ekologisk odling, och vingårdsarbetet har utvecklats till att vara biodynamiskt. Deras inställning är fortfarande i linje med farfar Dauphins, och de anser sig ha ansvaret att på ett naturligt sätt göra viner som gör de natursköna omgivningarna rättvisa