Mindre socker
Il Falchetto Barbarossa Monferrato Nebbiolo Superiore

Årgång:

2020

Il Falchetto Barbarossa Monferrato Nebbiolo Superiore

Italien


199,00 kr

Systembolaget nr:

5475901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Barbarossa Monferrato Nebbiolo Superiore har en inbjudande doft med inslag av röda blommor, parfym, körsbär, mörka plommon och ett stråk av balsamico. Smaken har balans med en bra frukt och syra som väl balanserar tanninerna. Angenäm och balanserad eftersmak med inslag av mörka körsbär, rosor och mörka plommon.

Produktion

Efter en omsorgsfull selektering av druvorna sker jäsningen i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 12-14 månader i stora ekståndare (30HL) av ek från Slavonia (Kroatien). Nebbiolo är en nyckfull druvsort och det är svårt att hitta riktigt bra viner utanför Piemonte. Monferrato ligger i den sydöstra delen av Piemonte, på kullarna vid floden Po

Passar till

Till medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar. Varför inte en ryggbiff med gräddstuvad grönkål och mustig rödvinssås

LammNötköttPastaVegetariskt

Kul att veta

Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax strax sydväst om staden Asti i norra Italien. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 30% Barbera och resterande 20% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Nebbiolo, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5475901

Volym

0,75 l

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Italy - Piedmont - Monferrato

Druva

Nebbiolo

Lagring

Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.