Mindre socker
Il Falchetto Pian Scorrone Barbera d´Asti

Årgång:

2022

Il Falchetto Pian Scorrone Barbera d´Asti

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

5338101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Barbera d'Asti Pian Scorrone har en stor sötaktig doft av syltade körsbär, blåbär, choklad och örter. Viss stramhet och syrlig smak med inslag av mörka bär, sylt, choklad och kryddor. Mycket fruktig eftersmak.

Produktion

Druvorna kommer från vingården Scorrone där rankorna är cirka 25 år gamla. Det är en syd syd-öst sluttning 360 meter över havet och jordmånen där består av kalk och lera. Vinet är jäst i rostfria ståltankar vid 26-28°C i 25 dagar. Därefter lagras vinet vidare i rostfria ståltankar under ytterligare 8 månader.

Passar till

Lätta och medelfylliga kött- eller pastarätter, gärna med färska örter och kryddor. Varför inte svampfyllda tortolleni med vin och örtmarinerad fläskfilé

NötköttPastaVegetariskt

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 1/9Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti i norra Italien och är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 20% Barbera och resterande 30% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir. 75% av produktionen kommer från egna odlingar och man producerar varje år cirka 250 000.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5338101

Volym

0,75 l

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Region

Italy - Piedmont - Barbera d'Asti

Druva

Barbera

Lagring

God att dricka nu men kan lagras ett par år om man så önskar.