Mindre socker
Laroche Pinot Noir Réserve

Laroche Pinot Noir Réserve

Frankrike


149,00 kr

Systembolaget nr:

5205701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Laroche Pinot Noir Réserve har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, kryddor, samt en fläkt av röda bär och kanel. Vinet är fruktigt och mjukt med fina toner av körsbär, mörka plommon, röda skogsbär och kryddor.

Produktion

Pinot Noir druvor skördas under natten från utvalda vingårdsdelar i svala vingårdar i Limoux som ligger på hög altitud och där vinrankorna är minst 30 år gamla. Jordmånen varierar fast det är främst kalkrika lerjordar. 80% av vinet jäser och lagras med jästfällningen under 6 månader i rostfria ståltankar. 20% jäser och lagras i 500 och 225 liters fat.

Passar till

Serveras vid cirka 13 grader till kraftigare fiskrätter eller till anrättningar på ljust kött eller fågel.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” steg 3A som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling. Vinet tillverkas på Laroche anläggning Mas la Chevalière som ligger i Languedoc precis utan orten Beziers. Man har två egna vingårdar och har även slutit långsiktiga avtal med vinodlare som har vingårdar i svala delar av Languedoc, exempelvis i Orb dalen, Limoux och Cevennes.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5205701

Volym

0,75 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

0,9 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, Vinner inte nämnbart på lagring, men kan sparas något år om man så önskar.