Elegant och druvtypisk med en rödfruktig karaktär av hallon och röda körsbär, kryddor och välintegrerade inslag av fat. Silkig textur och snygg syra.
Produktion
Tillverkat på druvorna pinot noir. 35 % av vinet lagrades på franska ekfat i 12 månader.
Passar till
Passar perfekt till grillad kyckling eller fläsk.


Kul att veta
Vingårdarna ligger i Zapallar i Aconcagua Costa och ligger på mjukt böljande kullar planterade åt olika väderstreck. Med bara 7 km från kusten kan vingårdarna njuta av de svala influenserna från Humboldt-strömmen och ger viner med hög fräschör och balans. Druvorna handskördades tidigt på morgnarna mellan 27 februari och 27 mars i små lådor för att bevara druvorna så intakta som möjligt. När de ankommit vineriet genomfördes ett första urval varefter delar av druvorna avstjälkades medan en proportion behölls som hela klasar. Efter ett andra urval fördes druvorna via gravitation till öppna ståltankar utan att krossas. Druvorna jäste med enbart naturjäst i 7 dagar i 22-25 grader med två nedtryckningar av skalmassan för att extrahera mer färg och aromer. Efter avslutad alkoholjäsning fick vinet genomgå malolaktisk jäsning och därefter lagrades 35 % av vinet i 12 månader i 225 l stora franska ekfat där 15 % var ny ek och resterande del var 1 år gamla fat.