Pinot Noir for you and for me

Pinot Noir for you and for me

Moldavien


81,00 kr

Systembolaget nr:

5111701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Pinot Noir for you and for me är ett välbalanserat vin med en fruktig och nyanserad doft av hallon, björnbär, mogna körsbär och en fläkt av torkade örter. Smaken är fruktig och frisk med bra intensitet.

Produktion

De utvalda pinot noir druvorna jäser i ståltankar för att bevara så mycket som möjligt av druvans fruktighet och fräschör. Har gjorts en varsam maceration under två veckor för att ge vinet den extra karaktären.

Passar till

Servera vinet gärna lätt kylt (14-16 grader) och till lite kraftigare fiskrätter eller till lättare kötträtter på ljust kött, såsom fläsk eller fågel. Pinot Noir for You and for Me passar även utmärkt till vegetariska rätter och krämiga ostar.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Pinot Noir for you and for me är gjort på Pinot Noir druvor från Moldavien – ett kanske inte så känt vinland för oss svenskar. I förhållande till sin yta är dock Moldavien ett av världens största vinländer och här har man odlat vin sedan romartiden.


GULD

Beautiful slightly evolved ruby colour. Ripe, fruity nose with a spicy, woody note. On the palate, a fleshy, greedy style in which the fruit expresses itself freely. A very convivial wine for grilled meats and cold meats.

- Gilbert & Gaillard International Challenge, maj 2023


FYND!

Härligt juicig Pinot Noir med pigga frukter! I smaken trängs i positiva ordalag hallon, björnbär och körsbär. En aning pepprig och en touch av mynta. Sötfruktigt avslut med nypon som bjuder på härligt druvkärnigt motstånd. Pinot Noir for You and for Me är ett frikostigt vin till ett mycket bra pris perfekt att avnjutas tillsammans i gott umgänge med andra. Ett vin man blir otroligt sugen att kombinera med grillad torskrygg med bacon och champinjoner. Kommer annars att göra sig bra till fläsk och fågel i sommar, eller varför inte en grönsakspaj med fetaost.

- Vinhyllan - Karl-Emil Danielsson, maj 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5111701

Volym

750 ml

Varumärke

For you and me Pinot Noir

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Moldova - Moldova - Moldova

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Pinot Noir