Vinet bjuder på en inbjudande doft med tydliga inslag av mullbär, svartvinbär och körsbär, kompletterat av toner av cederträ och kryddor. Smaken är rik och lager på lager av svarta frukter, körsbär, kryddor och lakrits utvecklas på gommen, vilket ger en njutbar och komplex upplevelse. Vinet är välbalanserat med en tydlig struktur, saftiga och söta tanniner, men med en torr och elegant avslutning.
Produktion
Druvorna sorteras och avstjälkas innan jäsning, som sker i en kombination av betongtankar och rostfria ståltankar. 35 % av vinet lagras sedan i 10 månader på äldre ekfat och större foudres innan blandningen sätts ihop och tappas på flaska.
Passar till
Detta vin är ett perfekt val till rätter med rött kött, som grillad entrecôte, lammracks eller oxfilé med pepparsås. Det passar också utmärkt till viltkött som hjort eller älg och mustiga grytor. För vegetariska alternativ är det ett fint komplement till svamprisotto, gratänger eller grillade grönsaker med örter. Vinet fungerar även väl till en ostbricka med smakrika ostar som cheddar eller gruyère.