Aperitivo Spritz

Aperitivo Spritz


71,00 kr

Systembolaget nr:

7627901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Aperitivo Spritz har en klar orange färg. En stor fruktig och örtig doft med inslag av blodapelsin, färska örter, kanel och apelsinzest. Smaken är trevligt bittersöt med med generös fruktighet som för tankarna till blodapelsin, apelsinzest och färska örter.

Produktion

Aperitivo Spritz är ett smaksatt mousserande vin från Spanien.

Passar till

Servera som sällskapsdryck eller som aperitif kall med is och skivade apelsinklyftor. Vill man få in ytterligare färg, dekorera med färska kryddor. Servera gärna tillsammans med salta tillbehör.

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets Beställningssortiment med start den 15/6-2020Aperitivo kommer ursprungligen från det latinska verbet ”aperire” som betyder “att öppna”; där idén är att drycken öppnar (eller stimulerar) aptiten.Spanska J. García Carrión – en av världens största och mest kända vinproducenter. Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión.Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen.Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

7627901

Volym

750 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

80 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring