Nyhet

logo
Hållbart val
Don Simon Tinto de Verano Fizzy Limone

Don Simon Tinto de Verano Fizzy Limone


25,00 kr

+ pant 1 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Tinto de Verano Fizzy Limón är en uppfriskande lätt kolsyrad dryck som består av rödvin och en touch av citron. Doften är frisk och fruktig av körsbär, kanel och citron. Smaken är uppfriskande, söt och balanserad.

Passar till

Serveras med fördel väl kyld med isbitar och garneras med frukt (exempelvis citron- och apelsin skivor). Dess lätta och uppfriskande smak kompletterar de djärva och varierade smakerna av tapas, skaldjur och andra spanska delikatesser.

Desserter

Kul att veta

Tinto de Verano har varit en älskad dryck i Spanien i århundraden. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1960-talet i Andalusien. När de heta sommardagarna omslöt landet, sökte spanjorerna ett lättare och mer uppfriskande alternativ till rödvin. Så föddes Tinto de Verano – en smart kombination av rödvin och läsk som snabbt blev synonymt med de spanska somrarna. Tinto de Verano betyder bokstavligen "sommarens rödvin". J.Garcia Carrion grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dessa har J. Garcia Carrion blivit det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. Företaget har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden (Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedés, Catalunya, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro).

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

4 %

Volym

330 ml

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Burk

Förpackningmaterial

Aluminium

Sockerhalt

30 g/liter