Mindre socker
Gimenez Mendez Alta Reserva Sauvignon Blanc

Årgång:

2023

Gimenez Mendez Alta Reserva Sauvignon Blanc

Uruguay


149,00 kr

Systembolaget nr:

9503801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett friskt och fruktigt vin med smak av gröna äpplen, lime, tropiska toner av guava och mango samt ett örtigt stråk.

Produktion

De handskördade sauvignon blanc-druvorna sorterades och avstjälkades innan de krossades varsamt och och pressades därefter innan alkoholjäsning vid 14 till 16 °C. Efter alkoholjäsningen som varade i två veckor fick vinet vila på sin jästfällning i en månad innan klarning, filtrering och stabilisering.

Passar till

Servera gärna till fräscha sallader eller lättare rätter av fisk och skaldjur.

Label: Skaldjur

Kul att veta

Utmärkelserna har haglat över Gimenez Mendez sedan de 1991 grundade familjeegendomen i Las Brujas, strax norr om huvudstaden Montevideo i södra Uruguay. Idag är de ansedda som en av de främsta vinproducenterna i Uruguay. Familjen Gimenez Mendez är av åsikten att vin ska skapas med hänsyn till tradition, kunskap och erfarenhet såväl som precision och teknik. Självklart i kombination med de bästa av druvor. Druvorna kommer från magra lerjordar Las Brujas. Klimatet karaktäriseras av varma dagar och svala nätter. Vingårdarna har en lätt lutning, vilket leder till en stor påverkan från de svala vindarna som kommer in från kusten av Rio de la Plata.

Produkttyp

Vitt vin

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

9503801

Volym

750 ml

Varumärke

Gimenez Mendez

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Uruguay - Canelones - Canelones

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc