Vegan
Kung Fu Girl Riesling

Årgång:

2021

Kung Fu Girl Riesling


149,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Produktion

Vinet är baserat på 95% riesling och 5% chardonnay. Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk. Efter skörd pressas klasarna och jäsningen genomförs i rostfria ståltankar. Vinet lagras med jästfällningen under 6 månader.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.


83/100 poäng

Numera en klassiker från Charles Smith som parkerat sig på Systembolagets hyllor. En knastertorr och druvtypisk riesling med gröna äpplen, lime och gråpäron. Lätt och ledigt tillika en sympatisk inkörsport till riesling från Washington State. Etiketten underlättar dessutom valet av mat då tanken direkt rör sig mot det kinesiska och chilistark sichuan.

- Alf Tumble - Tumble topp 10, mars 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12 %

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Kan lagras ett par år om man så önskar


Blomkålsvåfflor

Blomkålsvåfflor.


Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!

Läs mer »