Fräsch, blommig doft med inslag av solmogen citrus, melon, blommor, mineral och en liten fin mandelton. Torrt och medelfylligt med krispig syra. Vinet är välbalanserat och elegant med fin komplexitet och långt avslut med fin mineralitet.
Produktion
Druvorna skördades för hand i början av september och avstjälkades innan de pressades skonsamt. Jäsning sker i ståltank vid 14-16°C. Halvvägs genom jäsningen förseglas tanken så att vinet absorberar lite av den naturliga koldioxiden. Vinet genomgår ingen malolaktisk jäsning vilket medför att vinet bevarar sin syra. Vinet lagras i ståltank på sin jästfällning fram till buteljering.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif, till hors d'oeuvres, räkor, kräftor, sallader, lättare soppor, kycklingrätter och krämiga ostar.
Kul att veta
Vingårdarna ligger i Santo Stefano Roero som ligger mitt i hjärtat av Roero. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 30 år. Jordmånen är lerig kalksten med inslag av märgel.