Wongraven Morgenstern Riesling, magnum

Årgång:

2019

Wongraven Morgenstern Riesling, magnum

Tyskland


399,00 kr

Systembolaget nr:

5311606

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt och har en mycket frisk och slank smak med inslag av citrus och örter med en tydlig mineralitet, samt en lång eftersmak.

Produktion

Druvorna till Wongraven Morgenstern Riesling är noggrant utvalda från välkända vingårdar av toppkvalitet, så kallade Grosse Lage och Erste Lage, över hela Pfalz. Sigurd Wongraven har personligen valt ut varenda tank och varenda vingård, för att skapa detta vin. I Tyskland är det inte särskilt vanligt att man blandar vin från olika exklusiva vingårdslägen på detta sätt, vilket gör detta vin lite speciellt.

Passar till

Morgenstern Riesling passar bra till rätter av fisk och skaldjur, asiatisk mat med och utan hetta, sallader och andra växtbaserade rätter samt som aperitif eller sällskapsvin.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5311606

Volym

1500 ml

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.