Mustig svampsoppa toppad med madeira. | folk o folk

Mustig svampsoppa toppad med madeira.

Bild på svampsoppa

Ingredienser:

2 schalottenlökar
1 vitlök
1 msk smör
2 liter färsk svamp (3 dl torkad), jag använde trattkantarell
1 liter grönsaksbuljong
3 dl grädde
1/4 dl Madeira
salt & svartpeppar

Gör såhär:

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en klick smör. Använder du färsk svamp, stek dom för sig tills all vätska kokat bort. Ha sedan i dom i lökfräset. Torkad svamp kan du smula i direkt. Slå på grönsaksbuljong och grädde. Låt allt koka upp och låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av från plattan och låt svalna något. Mixa sedan soppan helt slät.

Smaka av med Madeira, salt och svartpeppar. Låt soppan koka ytterligare några minuter. Servera soppan varm med ett gott bröd till.

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira
Art.Nr: 7805 — 100,00 kr
Starkvin

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira

Systembolagsnummer: 7805

Till soppan rekommenderas ett glas madeira av denna sort.

Vinet har en stor härlig doft av karamelliserade nötter och torkade frukter som aprikos och russin. Smaken är eldig och intensiv med viss sötma, bra syra och härlig fyllighet. Lång och god eftersmak med rostade nötter och torkad frukt. Kul och väldigt användbart vin.

Kategori

Relaterat Innehåll