Älgburgare med misoaioli.
Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?
Läs mer »Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin
4 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar
1 vitlök
100 g torkade aprikoser
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl vitt vin
Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.
Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.
Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.
159,00 kr
En mjuk och fruktig pinot noir som för sig elegant och världsvant tillsammans både med den grillade fisken som serveras med stekt svamp och rödvinssmör samt till det ljusa köttet som kyckling, kalkon och fläskkött. Om man undviker kött så är den även kompis med grillad svamp, majs, lök och rotfrukter.
229,00 kr
Vinet är gjort på 100% chenin blanc och har en doft av mogna aprikoser och apelsiner med blommiga aromer och viss kryddighet. Smaken är rik, komplex och välbalanserad med en fräschör och fruktighet, fin mineralitet och bra struktur.
Recept: Linnéa Seidel
Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?
Läs mer »Linnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.
Läs mer »Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs mer »Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »