Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.

Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.

Revbensspjäll på vildsvin
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

USA

Systembolaget nr:

8888001

155,00 kr

171,00 kr


Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

7665901

229,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Ingredienser

  • ca 2 kg revbensspjäll på vildsvin

  • 4 msk paprikapulver

  • 1 tsk senapspulver

  • 1 tsk torkad ingefära

  • salt och peppar

  • 1 vitlök

  • 100 g torkade aprikoser

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 msk honung

  • 2 dl vatten

  • 1 dl vitt vin

Gör så här

    1. Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.

    2. Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.

    3. Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.

    4. Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.

    5. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.

    6. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.

    7. Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.

    8. Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.

Välj rött eller vitt till vildsvinet

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

155,00 kr

171,00 kr


En mjuk och fruktig pinot noir som för sig elegant och världsvant tillsammans både med den grillade fisken som serveras med stekt svamp och rödvinssmör samt till det ljusa köttet som kyckling, kalkon och fläskkött. Om man undviker kött så är den även kompis med grillad svamp, majs, lök och rotfrukter.

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

229,00 kr


Vinet är gjort på 100% chenin blanc och har en doft av mogna aprikoser och apelsiner med blommiga aromer och viss kryddighet. Smaken är rik, komplex och välbalanserad med en fräschör och fruktighet, fin mineralitet och bra struktur.

Se filmen som lär dig välja vin till vilt

Recept: Linnéa Seidel