Revbensspjäll på vildsvin. | folk o folk

Revbensspjäll på vildsvin.

Laga vilt till trettonhelgen - prova Linnéas revbensspjäll på vildsvin.

Revbensspjäll på vildsvin
Ravenswood Sonoma Old Vine Zinfandel
Art.Nr: 87399 — 189,00 kr
Rött vin

Ravenswood Sonoma Old Vine Zinfandel

Systembolagsnummer: 87399

I denna vilträtt finns det en tydlig sötma från de torkade aprikoserna och honungen samt en viss kryddhetta. Detta gör att vi måste välja ett kraftfullt rött vin som har en nedtonad och mjuk strävhet samt en tydlig fruktsötma. Vad kan då bli bättre än en välgjord Zinfandel? Kraftfull smak med inslag av mörk, mogen frukt och komplex kryddighet samt rostade, balanserade ekfatstoner. Mycket välbalanserat. Lång, kryddig och komplex eftersmak.

Vildsvinsspjäll med paprikarubb och aprikosglaze

ca 2 kg vildsvinsspjäll
4 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar

Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.

1 vitlök
100 g torkade aprikoser
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl vitt vin

Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk. Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén. Ha i honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.

Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter. Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.

Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.

Se filmen som lär dig välja vin till vilt

Kategori

Relaterat Innehåll