Duka upp till en chilensk festmåltid som innehåller marinerat kött, kyckling och massor av goda röror. Vi tipsar även om vin som passar till.
Duka upp till en chilensk festmåltid! Köttet sköter sig själv i ugnen medan du fixar röror och smuttar på ett glas Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah. Här är maten och drycken till kalaset. Salud!
Värm ugnen till 125 grader.
Lägg kalvryggen på en plåt i ugnen med folie över. Baka i ugnen i två timmar.
Lägg sedan revbensspjäll och kyckling med folie över på samma plåt som kalvryggen.
Ugnsbaka allt i ytterligare två timmar.
Ta ut plåten. Sätt upp temperaturen till 200 grader.
Pensla allt kött och kycklingen med marinaden.
Sätt in plåten i ugnen i ytterligare en halvtimme.
Servera med röror och het tomatsås.
Blanda ihop ingredienserna och låt stå ett tag.
Kör majskorn, bönor, pepparfrukt och olja i en mixer.
Smaka av med citronsaft och salt.
Mixa alla ingredienser.
Värm såsen före servering.
Mosa avokadon med en gaffel.
Pressa vitlöken.
Blanda med citronsaft, tacokrydda och salt.
Hacka lök och stek i smör/olja.
Håll på balsamvinäger och socker.
Låt koka ihop.
Häll av vätskan på bönorna.
Blanda i bönorna, värm.
Salta och peppra.
Chile
139 kr
Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs merFrijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök, och chili.
Läs merHemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!
Läs merEtt härligt fruktigt rödvin från Chile på cabernet sauvignon och syrah som passar lika bra som sällskapsvin som till lite tyngre maträtter.
Läs mer