O.P. Anderson Julaquavit
O.P. Anderson Julaquavit är baserad på den kryddning som utgör O.P. Andersons DNA – kummin, anis och fänkål – som skapades redan år 1891 när originalet kom till.
För att få in den svenska julen i en ännu högre grad tillförs en del O.P. Anderson Original lagrad på cognacsfat samt cognac och sherry som tillför en komplex fyllighet med toner av fat, torkad frukt och godis. Smakpaletten fullbordas av orange citrustoner från destillat av pomeransskal och krydda från kanelextrakt.
Pris: 229 kr | Art: 4007102 | Alk: 40% | Volym: 500ml
Laxtartar med äpple, senap och pepparrot
Vad vore julbordet utan lax? Här har vi gjort en modern servering av julens lax i form av en laxtartar med en god gravad lax som toppas med senapsdressing, färsk pepparrot och tunt skivat, krispigt äpple. Till denna laxtartar passar julsnapsen O.P. Anderson Julaquavit utmärkt! Receptet hittar du här!
Aalborg Jule Akvavit
Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till akvaviten från slutet av 1800-talet. Alkoholstyrkan är därför exakt 47,4 procent alkohol vilket var standard för brännvin i Danmark under den tiden. Även kryddningen är traditionell med en kraftig smak av kummin som förstärks av den höga alkoholstyrkan.
Aalborg Jule Akvavit tillverkas på ett destillat från kummin, dillfrön och koriander. Smaken har en robust kumminton med en elegant avslutning av apelsin, mandel och koriander och fungerar speciellt bra till rätter med hög sälta såsom julskinka och Janssons Frestelse samt till kraftiga blåmögelostar som exempelvis Roquefort.
Finns på ditt Systembolag!
Pris: 309kr | Art: 11262 | Alk: 47% | Volym: 700ml
Äggcreme, matjesill och gräslök
Sill och ägg är för många två måsten på julbordet. Kocken Viktor Westerlind har här gjort en servering av dessa julfavoriter som består av en äggcrème (en krämigare äggröra) som serveras med matjesill, brynt smör och färsk gräslök. Till detta passar julsnapsen Aalborg Juleakvavit perfekt! Receptet hittar du här!
Prima Julsnaps
Prima Julsnaps är en kryddig och aromatisk julsnaps som förhöjer smakerna på julbordets rätter. En traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
Pris: 219 kr | Art: 8630802 | Alk: 38% | Volym: 500ml
Cheddarostcrème med korinter i portvin och rostade valnötter.
Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern servering av julbordets cheddarost med en ostcrème som toppas med korinter kokade i portvin, vinaigrette och rostade valnötter.
Receptet är framtaget för att matchas med Prima Julsnaps där sötman från dadlarna vägs upp med sältan från osten men även genom den sötsyrliga torkade frukten i korinterna och portvinet. Det brynta smöret rundar av samtidigt som kaneltonen i snapsen bidrar med en viss kryddighet.
Herrgårds Julsnaps
Kryddig smak med inslag av apelsinskal, kummin, kardemumma, kryddnejlika och ingefära, gör att Herrgårds julsnaps passar utmärkt till många av julbordets rätter från sill och lax till småvarmt och ost.
Särskilt god till kryddiga köttbullar, revbensspjäll och lagrad ost.
Pris: 159kr | Art: 1166102 | Alk: 38% | Volym: 350ml
Fläsksida med plommon och apelsin
Gris på julbordet kan komma i många olika former. Kocken Viktor Westerlind har här gjort en modern servering av den som består av en bakad, krispig fläsksida som serveras på en bädd av rödkål och en ljuvlig plommonkompott med apelsinskal.
Till fläsksidan rekommenderas Herrgårds Julsnaps som så fint möter kompottens kryddor. Receptet hittar du här!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Få tips om nya drycker, mat- & drinkrecept, chans att delta i provningar och tävlingar.