Dags för kräftskiva.

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!

Kräftskiva med O.P. Anderson

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du recept på goda pajer, snapsvisor, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!

Pajer till kräftskivan

Ost- och lökpaj till kräftskivan1. Ost- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar

Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.

Läs mer
Kantarellpaj med brieost2. Kantarellpaj med brieost

Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie.

Läs mer
Västerbottenspaj3. Västerbottenspaj

En klassisk västerbottenspaj passar perfekt på kräftskivan.

Läs mer
Kräft- och fetaostpaj4. Smakrik kräft- och fetaostpaj

En smarrig och enkel paj med kräftor och fetaost att servera på kräftskivan.

Läs mer

Snapsvisor och femkamp

Ladda ner snapsvisor och femkamp till kräftskivan

Snapsvisor

Girlang

Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.

Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.

Girlang till kräftskiva diy

Servering

Hur många kräftor ska man beräkna per person? 

Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.

Tips! Servera i glasburk.

Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.

Kräftor serverade i en liten burk

Kräftor kräva dessa drycker!

Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar - med eller utan alkohol.

Kräftskiva med snaps och kräftorSnaps till kräftor.

I augusti är det dags för årets kräftpremiär vilket är ett tydligt sensommartecken. Till kräftorna finns det få drycker som passar så bra som akvavit smaksatt med dill och här får du tips på tre snapsar till kräftorna.

Läs mer
Nordic Lemonade - drink till kräftskivanNordic Lemonade.

Nordic Lemonade är den ultimata drinken till kräftskivan. Med smak av O.P. Anderson, äpple och dill passar den perfekt till den salta kräftan. Serveras gärna som bål!

Läs mer
KräftlagKräftlag.

Gör din egen kräftlag till årets kräftskiva med toner av dill, akvavit och porter.

Läs mer
Kräftor och O.P. Anderson Aquavit OriginalVarför blir kräftan röd vid kokning?

Vad är det för skillnad på flod- och signalkräftor? Hur kokar man kräftor? Svar på alla dina frågor om kräftor med recept och snapstips till kräftskivan.

Läs mer