| Produkttyp: | Kryddat brännvin |
| Sortiment: | Systembolagets beställningssortiment |
| Alkoholhalt: | 37,5 % |
| Sockerhalt: | 10 g/l |
| Systembolagets nr: | 82830 |
| Volym: | 500 ml |
| Varumärke: | O.P. Anderson |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
Sill är kanske det mest klassiska på bordet i midsommar. Vi har satt ihop 8 goda sillrecept att avnjuta under helgen.
Läs merFredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs merSillen har en given plats på julbordet och det är faktiskt ganska enkelt att göra egen sill. Här listar vi fem olika sorters sillar med tillhörande snapstips. God jul!
Läs merVarje år arrangerar Spritmuseum i Stockholm SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling, 2021, vanns av Hasse Nilsson med visan "Värmebölja" som du hittar här.
Läs merHanna Oscarsson är biträdande barchef på en av Sveriges bästa barer – Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm. Hon har varit ansvarig för att ta fram deras nya cocktailmeny som lockar fram smakminnen och nostalgi.
Läs merÅrets sill 2020 är smaksatt med koriander, gurka och citron. Till detta serveras O.P. Anderson Björk med somrig smak av björksav och extrakt från björkknoppar.
Läs merSnaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Läs merTill all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs merI samarbete med restaurangen på Nationalmuseum lanserar O.P. Anderson en speciellt framtagen snaps med björk.
Läs merHur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs merDen 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs merEn Margarita slår aldrig fel. O.P. Anderson har självklart gjort sin version av den klassiska drinken.
Läs merSedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs merBjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Det är en härlig och lite syrligare inlagd sill med smak av rabarber. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.
Läs merTill årets midsommarmeny kommer ett veganskt recept på skärgårdssill med tofu, perfekt för att bryta av annan sill eller servera till de som inte äter fisk.
Läs merEn fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs merFredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs merAtt smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs merEn krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs merDen 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar.
Läs merDet här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs merDet här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs merTa det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer