Det slängs stora mängder kaffesump varje år. I denna cocktail återvinner vi kaffesump som vi gör en likör och coldbrew på. Resultatet blir en otroligt elegant och god cocktail.
Amarula Vanilla Spice har en komplex, krämig vaniljkaraktär med varma kryddiga undertoner.
Rekommenderas precis som den är eller som ingrediens i drinkar.
Den komplexa kryddigheten kommer från Madagaskarvanilj och extrakt på nigeriansk ingefära samt andra naturligt söta kryddor. I grunden är den gjord på samma vis som vanlig Amarula, där frukten från Marulaträdet är huvudingrediens. Fruktköttet från Marulafrukten låter man jäsa för att sedan destillera. Destillatet låter man lagras i två år på ekfat. Innan buteljering tillsätter man färsk grädde och en aning marulaextrakt för att förhöja smaken. En enda flaska Amarula innehåller juice från 50 marulafrukter.
För Zulufolket i provinsen KwaZulu Natal i Sydafrika är Marulaträden (Sclerocarga Birrea i familjen Anacardiaceae) magiska. De kallas även Bröllopsträd och under dess grenar sker än i dag vigslar. Dess bark anses som rena medicinen och träden skyddas av både gamla sedvänjor och modern lagstiftning. Ett enda träd kan bära upp till 10.000 frukter som älskas av inte bara människor utan av alla djur som lever här, inte minst elefanter. Själva frukten tunnskaligt och med en stor kärna i mitten. Fruktköttet blir på det sättet endast några millimeter tjockt. Detta fruktkött som uppgår till maximalt 25% av fruktens volym är extremt C-vitaminrikt. Man har låtit grunda The Amarula Trust för att värna om naturen och bevara det rika djur och växtliv som lever i området.