Bakad lax med mango- och limesalsa.

En snabb och enkel vardagsrätt med lax som bakas i ugn och serveras med en smakrik och uppfriskande salsa med tropiska frukter.

Bakad lax med mangosalsa.

0 h 20 min

Detta recept kombinerar den rika, smöriga smaken av bakad lax med den friska och fruktiga smaken av mangosalsan, vilket skapar en perfekt balans till ett glas chardonnay eller en sauvignon blanc. Den fräscha och syrliga karaktären hos vinet kommer att lyfta fram de subtila smakerna i både fisken och salsan.

Vin till laxen:

Nau Mai från Marlborough, Nya Zeeland.Vi välkomnar Nau Mai – frisk sauvignon blanc från NZ.

Den 1 februari lanseras ett vin som fångar själva essensen av Marlborough, Nya Zeeland. Nau Mai Sauvignon Blanc kan räknas som ett av de bästa vinerna från regionen och kommer nu till Sverige i miljövänlig PET-flaska.

Läs mer
Sparris på ett träbord.Vin till sparris – hitta rätt dryck till primören.

Hur väljer man vin till grön sparris? Och hur väljer man vin till vit sparris? Är listar vi våra bästa viner till sparris, vit som grön.

Läs mer
Två laxfiléerDe bästa vinerna till lax.

Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.

Läs mer
Skylt med texten Sauvignon Blanc vid vinodling.Sauvignon Blanc – en otroligt populär druva.

Lär dig mer om Sauvignon Blanc - den populära druvan som ger vinet en väldigt speciell karaktär och personlighet. Vi bjuder även på vintips och recept som passar till!

Läs mer