En ljummen chèvresallad med ugnsrostade grönsaker som så klart också består av chèvrens bästa kompis- valnötter. En helt underbar sommarsallad!
En ljummen chèvresallad med ugnsrostade grönsaker passar fint att njuta av en varm sommardag i skuggan. Tycker man att getost är lite starkt i smaken kan jag rekommendera att baka den i ugnen i cirka 5 minuter. Osten blir mjuk, krämig och lite mindre skarp. Fantastiskt gott till rostade tomater, lök och paprika. Chèvrens bästa kompis - valnötter hittar du såklart också i denna sallad. Det ger en god knaprighet mot de mjuka grönsakerna och osten.
Skär paprika och lök i bitar. Lägg tillsammans med tomater, olja och salt i en ugnsfast form.
Ugnsbaka i 250°C i cirka 20 minuter eller tills tomaterna mjuknat och paprikan börjar få färg.
Skär getosten i 2-3 cm breda bitar. Placera ut över de ugnsbakade grönsakerna och baka i 5 minuter. Osten ska inte smälta helt utan bara bli mjuk.
Blanda romansallad och basilika till en salladsbas och lägg ut på ett fat.
Lägg på de ugnsbakade grönsakerna och getosten.
Toppa med skivade jordgubbar, valnötter och balsamico och servera direkt.
Italien
82 kr
Detta fruktiga, aromatiska och friska vin från Sicilien är en blend av ekologiska cataratto- och zibibbo-druvor. Blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil.
Recept: Linnéa Seidel
CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic är ett aromatiskt och friskt vitt vin från Sicilien gjord av de ekologiskt odlade druvorna catarratto och zibibbo.
Läs merEn klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs merLinnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Läs merKrispig sparris, färsk lök, lite vitlök och persilja, samt de snälla laktristonerna från dragon syr ihop allt till en pasta som passar perfekt till ett glas ”cat zib” i vårsolen!
Läs mer