Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör. Att göra karamelliserade popcorn är förvånansvärt enkelt och förgyller vilken dessert som helst!
Finhacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål.
Värm grädden tills att den precis börjat koka och häll den och päronlikören över chokladen.
Rör om tills all choklad smält och grädden kommit ner i temperatur något.
Klicka i smöret och ha i äggulan under omrörning.
Lägg upp i 4 portionsglas och ställt kallt. Gärna över natten.
Poppa popcornen enligt anvisningarna på paketet. Salta.
Smält sockret i en kastrull tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör om väl.
Blanda popcornen med karamellen och lägg sedan ut popcornen på ett bakplåtspapper att svalna. Akta så att du inte bränner dig.
Innan servering: toppa varje glas med karamelliserade popcorn. Servera övriga popcorn i en skål på sidan av.
Estland
263 kr
Xanté Dark Chocolate & Pear har en doft av mörk choklad och solmogna päron som snyggt smälter ihop med toner av konjak och mörkrostat kaffe. Smaken är söt med en schysst balans av den mörka chokladen, den fruktiga päronsmaken och en touch av konjak.
Recept: Linnéa Seidel
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs merEn matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.
Läs merInget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Läs merFör att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer