Fiskgryta med pumpa, fänkål och vitlökskräm.

Linnéa tipsar om en utsökt fiskgryta som dessutom är lätt att förbereda dagen innan.

Fänkålsdoftande fiskgryta med pumpa och vitlökskräm

4 portioner

0 h 40 min

Varje gång jag lagar fiskgryta eller soppa tänker jag: varför gör jag inte det här oftare? Det är ju så otroligt gott! Och visst, lite hackande är det men det är så värt det! Den här fiskgrytan är värmande, den är mättande och känslan av att äta en skål vällagad, varm mat är liksom oslagbar!

I receptet tipsar jag faktiskt om att du till stor del kan förbereda den här fiskgrytan dagen innan. Om du känner dig lite stressad sådär på fredagskvällen innan gästerna kommer och inte har jättemycket tid att lägga i köket. Jag gillar verkligen recept som man kan göra så med. Då slipper man stå där med andan i halsen och panik över att pumpan aldrig kokar klart!

Jag valde att ha i kokosmjölk i min fiskgryta. Det ger en lite rundare smak, men det blir en lite lättare och fräschare känsla än att ha vanlig grädde i.

Vin till fiskgrytan

Recept: Linnéa Seidel

Asiatisk fiskgrytaAsiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.

Veckans fredagsmys från Linnéa ger exempel på en god rätt med mycket umami.

Läs mer
Sydafrikansk Cape Malay fiskgrytaCape Malay - sydafrikansk fiskgryta med mustiga smaker.

Linnéa har gjort en variant på den sydafrikanska fiskgrytan Cape Malay som har mustiga smaker från kanel, lagerblad, chili och kummin.

Läs mer
Två laxfiléerDe bästa vinerna till lax.

Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.

Läs mer
Il Capolavoro Bianco på ett torg.Il Capolavoro Bianco – det italienska mästerverkets uppföljare.

Il Capolavoro Appassimento Rosso lanserades förra åter och blev snabbt en succé, som bevisar att svenskarnas intresse för de italienska vinerna håller i sig. Nu utökas vinfamiljen med nya Il Capolavoro Bianco.

Läs mer