Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
1 h 0 min
Koka upp en lag av vatten, socker och ättika. Låt svalna helt.
Skär halva citronen och halva limen i tunna skivor. Pressa i 1 msk citron och 1 msk lime i lagen. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor.
Skala löken och skär den tunt.
Ta ur sillen ur förpackningen och skär varje sillfilé i sneda bitar.
Varva sill, citron, lime, äpple och lök i en burk. Slå över lagen och låt din citrussill stå svalt minst 1 dygn innan servering.
Tvätta färskpotatisen och koka den mjuk. Låt svalna något.
Värm oljan till 175°C. Fritera 3-4 potatisar åt gången.
Fritera tills de fått fin färg och skalet börjar spricka något.
Låt rinna av på hushållspapper.
Strö över flingsalt.
Skär citrussillen i riktigt små bitar.
Placera ut potatisar på en tallrik.
Spritsa eller klicka ut gräddfilen.
Toppa med finskuren citrussill och gräslök.
Servera direkt.
Sverige
265 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Recept: Linnéa Seidel
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs merEn rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs merLinnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs mer