Mingel, förfest eller välkomstskål - det är alltid gott att ha något att tugga på till bubblet. Chips och nötter i all ära, men här kommer ett lite festligare alternativ.
0 h 15 min
Skär baguetten i ca 15 skivor. Pensla med olja och strö flingsalt över. Lägg på en plåt och rosta i 225°C tills de får en gyllene färg.
Lägg ut salamiskivor på en plåt med bakplåtspapper, sänk värmen till 200 °C. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter.
Tag ut och låt salamiskivorna rinna av på ett hushållspapper. Låt svalna helt. Bryt sedan i mindre bitar
Blanda ricotta, riven parmesan, citronsaft, citronskal och olja i en bunke. Finhacka basilika och persilja, rör i detta i ricottablandingen och smaka av med svartpeppar.
Lägg upp crostini på ett fat. Bred ut ett lager av ricottaröran. Klicka på 1 tsk pesto med soltorkade tomater och sätt i ett salamichips. Voilà! Minglet kan börja.
Frankrike
79 kr
109 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Recept: Linnéa Seidel
Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs merLinnéa bjuder på tre enkla men goda toppings som förvandlar crostinis till ett läckert tilltugg på nolltid. Perfekt till ett glas bubbel!
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merTapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer