Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Linnéa bjuder här på sina bästa recept på tapas. Komplettera gärna dina tapas med skivor av god ost, oliver, små bitar av ölkorv och annat småplock som är enkelt att fixa!
Just när det kommer till olika smårätter finns det ju så otroligt mycket att välja bland. Men jag tycker att det är fint att ha med någon form av potatis, en eller ett par såser och någon form av bröd. Sådant man kan sitta och doppa fast man egentligen är proppmätt. Tapasbordet blir helt komplett med lite smårätter från havet i form av limemarinerade räkor och sesamrostade laxkuber!
Spanien
89 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Linnéas recept på Papas Arrugadas, en läcker rätt som hör hemma på Kanarieöarna.
Läs merEn enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.
Läs merEtt helt underbart tilltugg är dessa lättfriterade tortillachips med paprika. Snabba att tillaga och ack så goda.
Läs merÄnnu ett perfekt tapastilltugg är dessa chèvrefyllda tomater som de flesta finner oemotståndliga.
Läs merSmarriga laxkuber med picklad gurka blir en perfekt liten rätt på tapasbordet!
Läs merIgår utsågs vinnarna i årets Matbloggspris och priserna delades ut på mässan Sthlm food & wine. Vinnare av Det Stora Matbloggspriset är bloggen Linneas skafferi med Linnea Seidel.
Läs mer