Gräddig jägargryta med lingon och skogschampinjoner.

En härligt gräddig höstgryta med vilt och svamp från Madeleine Landleys nya bok Grytor. Se recept på hennes jägargryta med skogschampinjoner och lingon här.

Gräddig jägargryta med lingon och skogschampinjoner

4

1 h 0 min

Receptet på den här härliga höstgrytan kommer från Madeleine Landleys bok "Grytor" och såhär skriver hon om sin jägargryta:

Hösten är en tid då en del spänner på sig bössan och ger sig ut och jagar. Vi andra får helt enkelt dra på oss skorna och istället gå till butiken. Att ha ett paket med hjortskav eller renskav i frysen är perfekt när man vill laga något enkelt och viltsmakande. Bara att plocka fram och tina. I denna gryta samsas riktiga skogssmaker som är härliga att servera som helgmiddag tillsammans med krossad potatis och rostad lök.

Tips! Har du nyplockad höstsvamp kan du byta ut skogschampinjonerna i receptet mot samma mängd av den sort du plockat. Trattkantareller, trumpetsvamp eller gula kantareller blir extra gott.

Vintips till gräddig jägargryta:

Recept: Madeleine Landley

Madeleine Landley med boken GrytorMadeleine Landleys lättlagade grytor till vardag & helg.

En av Sveriges populäraste matbloggare har samlat sina bästa recept på grytor för årets alla årstider i en bok. Intervju med Madeleine och recept ur boken.

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjortRisotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort.

Linnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.

Läs mer
Cape MalayGrytor - recept och middagstips.

Här hittar du 12 grytrecept med helt olika smaker och karaktärer med tillhörande vintips. Perfekt när du behöver inspiration till middagsbjudningen eller storkoket.

Läs mer