Grillad havsabborre ”Shizo Robata”.

Grillad havsabborre med shizo- och örtsmör, färskpotatissallad och krispiga pickles. Passar exempelvis med en frisk riesling.

Jonas Svensson lagar grillad havsabborre.

4-6

Stjärnkocken Jonas Svensson är ambassadör för YOKO samt kock och krögare på Miss Voon och GOMA Gastropub. Han har en passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.

Här har han tagit fram ett underbart recept på grillad havsabbore med asiatiska smaker, som exempelvis ackompanjeras av en frisk riesling.

Vintips till grillad havsabborre:

Recept: Jonas Svensson

Jätteräkor och papayasalladGrillade kingsize räkor med het och syrlig papayasallad.

Christin Kashou vann Sveriges Mästerkock 2021 och arbetar nu som Junior souschef på restaurangen Surfers i Stockholm. Hon har här tagit fram ett underbart asiatiskt recept på grillade kingsize räkor som serveras med en syrlig papayasallad.

Läs mer
Skaldjursbowl med pankopanerad fiskBowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.

Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.

Läs mer
Misolax med sojamajonnäsMisolax med sojamajonnäs.

Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs. 

Läs mer
Asiatisk fiskgrytaAsiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.

Veckans fredagsmys från Linnéa ger exempel på en god rätt med mycket umami.

Läs mer
YOKO vinserie till asiatisk matYOKO

Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer