Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint i kombination med Sake.
Jonas Svensson är krögare på Miss Voon & GOMA och han har tagit fram det här sashimireceptet. Sake passar utmärkt att dricka till mat som har mycket smak av umami och där råvarorna står i fokus.
Sjud upp alla ingredienser och låt vila ca 20 min, sila.
Skala och skär kålrabbi i små tärningar.
Koka upp risvinäger och socker och häll över kålrabbibitarna. Låt svalna.
Koka upp alla ingredienser och mixa.
Skär Hamchifisken i tunna skivor och krydda med dillpulver och shishimi togarashi.
Strimla rättika tunt och spola i kallt vatten i ca 20 min, blanda med krasse. Skär citronklyfta som garnityr.
Lägg kålrabbibitar på en tallrik. Placera den kryddade fisken på tallriken. Skumma vinnägretten och servera till.
Garnera med rättikssallad och citron.
Recept: Jonas Svensson
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merEn traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs merDet asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs mer