Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.
0 h 25 min
Om du är svag för Nutella är det här kakorna för dig! Varsågod, ett recept på kladdiga Nutellakakor fyllda med godsaker.
Arbeta ihop Nutella, jordnötssmör, ägg och socker i en matberedare i två minuter på medelhastighet till dess att det blivit en kräm.
Tillsätt sedan kakao, kaffe, vaniljpulver och bakpulver. Låt matberedaren arbeta ihop allt i 1-2 minuter på medelhastighet. Häll i de lätt krossade Oreo-kakorna och rör ihop för hand. Täck över skålen och ställ i kylen i en timme.
Värm upp ugnen till 175 grader. Gröp ur ca 1,5 matsked kakdeg och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen och lägg dessa med ca 5 centimeters mellanrum. Platta till degbitarna lätt.
Sätt in i ugnen i 8 minuter. Nutellakakorna kommer att dra ihop sig mer när de svalnar så se till att inte övergrädda dem (vilket är lätt hänt med mörka kakor).
Förvara nutellakakorna i en lufttät burk i rumstemperatur eller i kylen, så håller de sig i upp till en vecka. I frysen klarar de sig upp till tre månader.
Ta fram när du vill ha en stund av ren njutning!
OBS! Bilden visar en annan kaka med Oreos.
Italien
189 kr
Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.
Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Läs merVi har pratat med Frida Skattberg som är aktuell med kokboken "Kladdkakor deluxe".
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merHär har vi samlat riktigt smarriga kladdkakerecept för dig som gärna vill experimentera med denna klassiska läckerbit.
Läs mer