Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!
Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!
Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå och svälla en stund.
Skala och finhacka löken. Blanda i den tillsammans med kryddor i äggsmeten.
Tillsätt senapen och all kycklingfärs.
Provstek en klick färs och smaka av. Tillsätt ev mer kryddor. Låt gärna färsen stå svalt 30 minuter.
Forma till runda små bollar och stek i smör.
Ett tips: fyll en spritspåse med färsen och spritsa ur fina små bollar. Det blir mycket mindre kladd och enklare att få till lika stora bollar då! Använder du inte en spritspåse, skölj händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Receptet går utan problem att dubblera så kycklingköttbullarna räcker till många!
Ett vin på druvan pinot noir passar fint på julbordet, både till köttbullar, skinka och syltor.
Moldavien
79 kr
Ett plånboksvänligt pinot noir-vin med toner av sommarens bär, både hallon, björnbär och körsbär. Vinet är friskt och fruktigt men en bra intensitet, och passar utmärkt till både kraftiga fiskrätter, vegetariskt och lättare köttanrättningar.
Frankrike
149 kr
155 kr
Doften i Laroche Pinot Noir Réserve har inslag av mörka körsbär, kryddor, samt en fläkt av röda bär och kanel. Vinet är fruktigt och mjukt med en smak av fina toner av körsbär, mörka plommon, röda skogsbär och kryddor.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs merEn krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs merKryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer