Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Den goda smaken av smörstekt bröd och skagenröra ska man inte förringa. Det finns en anledning till att det är en så uppskattad kombination: det är vansinnig gott. Jag gillar att smörsteka ett surdegsbröd, men du tar det du gillar bäst. Kanske är det ett rågbröd?
Blanda samman majonnäs, creme fraiche, citron, dill, stenbitsrom, worcestersås, salt och svartpeppar. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.
Låt räkorna rinna av ordentligt, lägg dom sedan på ett hushållspapper och klappa helt torra. Blanda i dom i röran. Låt stå kallt.
Tag ut rundlar eller skär brödet i bitar. Smörstek i rikligt med smör tills de fått fin färg.
Toppa med skagenröra, färska räkor och en dillvippa.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Norge
275 kr
Aalborg Jubilæums Akvavit har en elegant doft som präglas av dill och koriander. Balanserad smak av dill och koriander med fin finish av stjärnanis, citrus och lite karamell.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs merGör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs merI påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs merIstället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer