Ibland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!
Genom att låta pastan blandas med färssåsen när den är nykokt får den suga upp massor av den goda getostsåsen. Vilket enligt mig är det absolut bästa sättet att servera pasta på.
Mejram och timjan är en oslagbar kombination tycker jag, speciellt till lamm och getost!
Bryn lammfärs i en stekpanna.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. Låt den steka med tills löken mjuknat. Tillsätt torkad mejram och timjan.
Smula sönder getost (spar lite att toppa pastan med). Tillsätt getost och grädde till färsen. Låt allt koka ihop. Späd såsen med lite pastavatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Lägg ner den nykokta pastan i lammfärssåsen och blanda om väl.
Ha upp i skålar. Toppa med färsk gräslök, chili, bitar av getost och finriven parmesan.
Italien
82 kr
Detta fruktiga, aromatiska och friska vin från Sicilien är en blend av ekologiska cataratto- och zibibbo-druvor. Blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil.
Recept: Linnéa Seidel
Aubergine fylld med rostade tomater, vitlök, lök, massor av parmesan och lammfärsbiffar.
Läs merEn ljummen chèvresallad med ugnsrostade grönsaker som så klart också består av chèvrens bästa kompis- valnötter. En helt underbar sommarsallad!
Läs merEn klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs merHärliga lammfärsbiffar som du allra helst grillar, men självklart går de att tillaga i ugnen också. Servera med couscous och myntasås!
Läs mer