Kroppkakor med hasselnötssmör och rårörda lingon.

Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.

Delikatesskroppkakor

4-5

0 h 45 min

Kroppkakor är klassisk husmanskost och kan göras i många olika varianter. I Lotta Lundgrens recept från hennes kokbok "Laga mig" fylls de med rimmat sidfläsk och serveras frasigt stekta med ett smarrigt hasselnötssmör.Mjölig potatis är överlägset bäst när du ska göra kroppkakor. Den innehåller mer stärkelse i förhållande till sin vattenhalt vilket ger den en sönderfallande karaktär, blek färg och aningen anonym smak.

Vintips till kroppkakor:

Recept: Lotta Lundgren

Lotta Lundgrens nya kokbok Laga migLotta Lundgren aktuell med ny kokbok - Laga mig.

folk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.

Läs mer
Ett träbord med tre skålar med gul soppa och vitlöksbröd. Fisksoppa med saffran och räkor.

Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd. 

Läs mer
Majskyckling med pumparisottoMajskyckling med krämig risotto.

En krämig risotto är alltid en god idé! Här serverad med rosmarinkryddad majskyckling.

Läs mer
Kalvschnitzel med champinjonsås och ugnsrostad potatisKalvschnitzel med champinjonsås.

Kalvschnitzel med en riktigt god champinjonsås, ugnsrostad potatis och gröna ärtor - det är svårslaget! Servera med en Pinot Noir från Robert Mondavi.

Läs mer