Jordnötssås är en typisk sak som känns avancerat men som i själva verket är väldigt lätt att göra hemma. Dessutom är det riktigt gott till kyckling. Extra gott blir det när du som här toppar rätten med hackade jordnötter, chiliflakes och kokos.
Receptet kommer från Niklas Ekstedts kokbok Ekstedt Hemma.
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Koka jasminriset enligt instruktion på förpackningen.
3. Salta kycklingbrösten på båda sidor och lägg dem i en ugnsform. Baka kycklingen i ugn tills den är genomstekt, cirka 12 minuter.
4. Skala och hacka löken. Fräs löken i matolja utan att den tar färg cirka 2–3 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, sambal oelek och fortsätt fräsa 1 minut.5. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, socker och soja. Koka upp och låt småputtra 3–4 minuter.
6. Häll såsen över kycklingbröstet och toppa med kokosflakes, chiliflakes och hackade jordnötter. Servera kycklingen med en limeklyfta och kokt ris.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Niklas Ekstedt
Under pandemin lagade Niklas Ekstedt mer mat hemma, vilket snart mynnade ut i en ny kokbok som fokuserar på okomplicerad och god mat att laga hemma.
Läs merAtt få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Läs merAtt gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs mer