Kycklingfilé med madeira- och mandeldoftande vitvinssås.

Vår dryckesexpert har stått vid spisen och skräddrarsytt en kycklingrätt.

Kycklingfilé med färgglatt ris, rökta mandlar och vitvinssås

4

1 h 20 min

Mats valde stora majskycklingbröst från Bjäre men vill du festa till det lite extra kan man välja fasanbröst. Du hittar rökta mandlar i matbutikernas plockhyllor för naturgodis.

Vad det gäller såsen använder man helst en sauteuse eller en tjockbottnad kastrull. Såsen ska stå och småputtra under hela matlagningen och den ska reduceras så att den får en lämplig konsistens utan redning. Ta i lite extra vad det gäller ingredienser till såsen då den kan behövas justeras i slutet av tillagningen.

Vintips till kycklingfilé med färgglatt ris:

Recept: Mats Claësson

La Belle Coq au vin blancLa Belle Coq au vin blanc.

Den svenske stjärnkocken Danyel Coudet bjuder här på sitt recept på La Belle Coq au vin blanc!

Läs mer
Saftig kyckling med svamp, salvia och svart risSaftig kyckling med svamp, salvia och svart ris.

En variant av den franska rätten coq au vin, fast här tillagas allt i en och samma stekpanna eller gryta.

Läs mer
Chenin blanc - en mångsidig druvaChenin Blanc – mångsidig och intressant druva.

Chenin blanc har sina rötter i Loiredalen och är Sydafrikas mest populära druvsort. Lär dig mer om dess historia, karkaktäristiska drag och hur man matchar vinet med mat. Dessutom tipsar vi om flera goda chenin blanc-viner. 

Läs mer
Ponta de Sao Lourenco på MadeiraMadeira – en sagolikt vacker ö och ett utsökt vin.

folk o folk besökte vackra Madeira. Vi tipsar om vinprovning, lokala specialiteter och vandring.

Läs mer