Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!
Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Det gör vi såklart bäst med en riktigt bra trerättersmiddag. Till förrätt kommer här ett väldigt gott och enkelt recept på laxsashimi!
Skär laxen i tunna skivor. Skala och dela gurkan i mindre bitar. Dela kålen och fräs tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
Blanda saften från 1 lime med finhackad chili, sesamolja och finriven ingefära. Blanda soya och honung.
Lägg upp ärtskott, sockerärtor, gurka, lax och pak choi på en tallrik. Skeda soyadressingen över kålen och limedressingen över laxen. Strö sesamfrön över grönsakerna och njut av din laxsashimi!
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Till varmrätt på nyårsmenyn kommer här ett läckert recept på lammytterfilé, rotsakspuré smaksatt med tryffel och friterad grönkål som pricken över i!
Läs merNyårsafton är årets bubblogaste kväll och att välja rätt dryck kan höja upplevelsen. Här tipsar vår dryckesexpert Mats Claësson om bästa bubblet till nyår.
Läs merFör att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs merVad bjuder man på till förrätt på nyår? Kanske något gott med räkor eller lax? Eller något vegetariskt? Vi har samlat åtta goda förslag på förrätter till nyår som känns lyxiga även om de är enkla att göra.
Läs mer