Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
0 h 15 min
Råvaror från det soliga Spanien brukar utgöra stommen på tapasbordet. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord. Här hittar du mitt recept på marinerad manchego. Manchego är en spansk ost gjord på fårmjölk från regionen La Mancha. Riktigt god tillsammans med ett glas rioja.
Dela osten i små kuber och skala vitlöksklyftorna.
Varva ost, rosmarin, lagerblad och vitlök i en burk.
Slå över en riktigt god olivolja (hur mycket olja som går åt beror på hur stor burk du har). Sätt på lock och låt burken stå i kylen i minst 2 dygn.
Ta fram burken i rumstemperatur i god tid.
Spanien
99 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs merLinnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs merLinnéa bjuder på spansk tapas som varken kräver stor arbetsinsats eller många ingredienser. Här är hennes recept på honungsrostade nötter med flingsalt!
Läs merTapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer