Cecilia Blankens bjuder på ett recept från hennes och kostekonomen Kristin Johanssons nya bok Nyfiken Grön. Enkelt, gott och mättande!
Cecilia Blankens bjuder på ett recept från hennes och kostekonomen Kristin Johanssons nya bok Nyfiken Grön. Enkelt, gott och mättande!
Mixa alla ingredienser grovt i en matberedare. Här är det viktigt att inte mixa för länge och för fint, då det blir svårare för bollarna att hålla ihop när du steker dem.
Smaka av med salt och peppar. Ställ gärna smeten i kylen i 1-2 timmar om du har tid. Det gör smeten enklare att arbeta med.
Forma smeten till bollar med oljiga händer. Stek i rikligt med olja så att de får en fin gyllene färg.
Servera i tortillabröd med guacamole, jordnötssmör och salsa.
Argentina
89 kr
En mycket trevlig Chardonnay från Argentina med en lätt fruktsötma och inslag av äpple, päron, citrus och blommor.
Recept: Cecilia Blankens
Skodesignern och bloggaren Cecilia Blankens Blankens.com har precis lanserat en bok tillsammans med hennes bästa vän, kostekonomen Kristin Johansson. Den heter Nyfiken Grön (med en liten underrubrik som lyder: mera vego, mindre regler).
Läs merDet finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs merFärska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer