Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Okonomiyaki är ett enkelt recept att laga men svårt att uttala. Den här versionen är inte helt autentisk, men är du ute efter något snabbt och enkelt så måste du pröva! Okonomiyaki kan beskrivas som matiga pannkakor och är en populär street food-rätt från Japan. Pannkakorna tillagas traditionsenligt med strimlad vitkål i smeten, men i den här versionen använder Kristin Kashou sig av zucchini istället.Ett tips är att köpa Okonomiyakisås i asiatiska livsmedelsbutiker men kan ersättas med barbecuesås. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
Riv zucchini och gul lök grovt med rivjärn och blanda med saltet i en bunke.
Ställ åt sidan i 20 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska.
Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg och vatten. Tillsätt zucchiniblandningen och blanda.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Lägg cirka 1 dl smet i pannan och bred ut den tills pannkakan är 1–2 cm tjock. Stek pannkakorna i cirka 3 minuter på vardera sidan, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Ringla okonomiyakisås och majonnäs över pannkakorna i ett rutmönster. Toppa med bonitoflakes och servera med inlagd ingefära vid sidan om.
Servera och njut av din Okonomiyaki.
Rör ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen, förutom majsstärkelsen,i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna.
Portugal
77 kr
Ett friskt och lätt vitt vin med toner av citrus, persika och en liten spritsighet. Perfekt för varma sommardagar.
Tyskland
291 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Det finns en fruktighet och en restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.
Recept: Christin Kashou
Christin Kashou är vinnare av årets vinnare av Sveriges mästerkock och är nu aktuell med kokboken "Mina asiatiska favoritrecept".
Läs merGrillad majs med miso ponzu passar utmärkt både som förrätt och tillbehör till grillat. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
Läs merEn god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Läs merVi har tittat närmare på Systembolagets försäljningstatistik för 2020 och där framkommer flera intressanta saker. Det finns en mycket tydlig köptrend av viner i högre prisklasser vilket med högsta sannolikhet beror på minskat ätande på restaurang. Vi djup
Läs mer