Testa Linnéas superlyxiga mackor!
Fördelen med att vara vuxen? Ja, det är att man faktiskt får bestämma helt vad man ska äta till middag. Så om man känner för att äta smörgås till middag, då kan man ju faktiskt det! Även om smörgåsarna jag tänkte bjuda på idag nog är mer genomarbetade än snittet. Eller vad sägs om en örtkryddad rostas som skärs i tunna skivor, ugnsbakad rotselleri i stavar och hemgjord tryffelmajonnäs.
Allt serverat på ett par skivor lättrostad brioche. Perfekt även som förrätt och då räcker en smörgås var. Äter man den till middag vill man nog ha två. Gör gärna lite extra av den ugnsrostade rotsellerin, den är grymt god att sitta och doppa i tryffelmajonnäsen.
Börja med att skala rotsellerin och skär den i skivor. Skär sedan skivorna i lika stora stavar.
Lägg stavarna i en ugnsform och klicka ut smöret, strö över salt och peppar. Blanda om.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden och lägg då i tomaterna i formen och låt dem rostas med den sista tiden i ugnen.
Finhacka persilja och blanda den med chiliflakes, salt och peppar. Klappa in detta i köttet.
Smält smör i en stekpanna och stek köttet cirka 3 minuter per sida.
Låt köttet vila under folie fram till servering.
Lägg 2 rumstempererade äggulor i en tillbringare. Tillsätt senap och vitvinsvinäger. Sätt i en stavmixer och börja vispa.
Börja häll i rapsolja, lite i taget. Mixa tills du har en tjock och härlig majonnäs.
Smaka av med tryffelolja, eller ännu hellre färsk tryffel. Både olja och färsk tryffel kan variera väldigt i styrka, så prova dig fram! Avsluta med att ha i lite salt och peppar. (Tryffelmajonnäsen kan med fördel göras en dag i förväg.)
Skär upp tjocka skivor briochebröd. Rosta gyllene i en torr stekpanna på båda sidor.
Lägg på ett lager sallad och bred sedan ut tryffelmajonnäs.
Lägg på rotselleri och köttet skuret i tunna skivor. Toppa med rostade tomater och eventuellt lite hyvlad ost. Servera direkt.
Spanien
159 kr
Portia Roble har en intensiv och nyanserad doft av mogna mörka bär, blåbär med inslag av viol, kaffe, och choklad. Smaken är fyllig och välbalanserad, med mjuka tanniner och en bra smaklängd där man finner mörka frukter, choklad, kaffe, kryddor och fat.
Recept: Linnéa Seidel
Ljusa upp vintermörkret med en lyxig middag! Här har Linnéa använt höstens rotfrukter för att göra en vintrig sallad, och sedan gett den en somrig touch med färska bär. Servera med ett gott rödvin.
Läs merAtt använda tryffel i matlagningen är verkligen att sätta guldkant på tillvaron. Vi hjälper dig att välja vin till väldoftande tryffelrätter.
Läs merFinns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs merDuero är floden som rinner igenom några av Spaniens kändaste vindistrikt. Lär dig mer om Ribera del Duero där några av världens bästa viner produceras.
Läs mer