Örtbakad rostas med tryffelmajo och ugnsbakad rotselleri på brioche.

Testa Linnéas superlyxiga mackor!

Örtbakad rostas med tryffelmajo och ugnsbakad rotselleri på brioche.

4 portioner

0 h 50 min

Fördelen med att vara vuxen? Ja, det är att man faktiskt får bestämma helt vad man ska äta till middag. Så om man känner för att äta smörgås till middag, då kan man ju faktiskt det! Även om smörgåsarna jag tänkte bjuda på idag nog är mer genomarbetade än snittet. Eller vad sägs om en örtkryddad rostas som skärs i tunna skivor, ugnsbakad rotselleri i stavar och hemgjord tryffelmajonnäs.

Allt serverat på ett par skivor lättrostad brioche. Perfekt även som förrätt och då räcker en smörgås var. Äter man den till middag vill man nog ha två. Gör gärna lite extra av den ugnsrostade rotsellerin, den är grymt god att sitta och doppa i tryffelmajonnäsen.

Recept: Linnéa Seidel

Grillad rostas med varm rotfruktssalladVarm rotfruktssallad, grillad rostas och örtbearnaise.

Ljusa upp vintermörkret med en lyxig middag! Här har Linnéa använt höstens rotfrukter för att göra en vintrig sallad, och sedan gett den en somrig touch med färska bär. Servera med ett gott rödvin.

Läs mer
Svart tryffel på träbräda med olja i bakgrunden.Vin till tryffel - vad passar och inte?

Att använda tryffel i matlagningen är verkligen att sätta guldkant på tillvaron. Vi hjälper dig att välja vin till väldoftande tryffelrätter.

Läs mer
Grillat kött och grönsakerRöda grillviner som klarar biffen.

Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.

Läs mer
Vinranka med spindelnät i Ribera del DueroRibera del Duero – viner med kraft och nyansrikedom.

Duero är floden som rinner igenom några av Spaniens kändaste vindistrikt. Lär dig mer om Ribera del Duero där några av världens bästa viner produceras.

Läs mer