En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull, lägg i kanelstången. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
Tag ur kanelstången. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen. Rör om tills de lösts upp.
Häll upp i portionsformar. Låt stå i kylskåp i ca 3 timmar.
Skala och kärna ur frukten. Skär den i små bitar.
Lägg frukten i en kastrull på medelhög värme. Se till att röra om så det inte finns någon risk att det bränner fast i botten. Frukten kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund.
Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados och kryddor. Rör om väl.
Tag av från plattan och låt svalna något.
Hacka hasselnötterna grovt.
Fördela calvadosfrukten i pannacottaglasen och strö över hackade hasselnötter.
Frankrike
359 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter
Recept: Linnéa Seidel
Pannacotta är Linnéas nya favoritdessert och här har hon gjort en vegansk pannacotta med den ljuvliga kombon av päron, kokos och choklad.
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merFör att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs merEn underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer