Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Det finns en slags paj jag är lite extra svag för. Som jag gärna beställer om den finns på menyn. Och det är pekanpaj. Sött, nötigt och underbart gott. Servera den med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Blanda snabbt ihop smör, äggulor, vetemjöl och socker till en smidig deg.
Kavla ut och klä en rund form med löstagbara kanter med degen. Spar gärna lite deg till dekoration.
Nagga botten och ställ formen kallt i minst 20 minuter.
Täck sedan botten med bakplåtspapper och häll på torkade gula ärter eller andra torkade baljväxter (detta gör att botten gräddas jämnare och att kanterna på pajen håller sig uppe). Förgrädda i 200°C i 15 minuter.
Stansa ev ut små blommor och blad av den överblivna pajdegen.
Smält under tiden smöret i en kastrull.
Tillsätt sedan brun farin och mörk sirap. Låt sockret smälta och kolan sjuda, inte koka, i cirka 5 minuter. Tillsätt vaniljsockret.
Lägg ut hälften av pekannötterna i det förgräddade pajskalet. Häll på fyllningen och bred ut den i ett jämnt lager.
Dekorera sedan pajen med resterande mängd pekannötter. Strö över lite flingsalt. Dekorera pajens kanter med blommor och blad.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills pajdegen fått fin färg. Låt svalna helt.
Spanien
139 kr
Vintry's Royal Cream Sweet Sherry har en stor, bränd doft med inslag av torkad frukt, choklad, nötter och romrussin. Söt, frisk och relativt fyllig smak med balanserad smak av torkad frukt, choklad, romrussin och nötter i knäckig stil. Lång eftersmak.
Italien
189 kr
Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.
Recept: Linnéa Seidel
Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs merEtt måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Läs merDen helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs merReceptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs merJag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
Läs mer