Pulled pork med chilistekta bondbönor och syrad rödkål.

Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept på pulled pork som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.

Pulled pork med chilistekta bondbönor och syrad rödkål

4

5 h 0 min

Pulled pork är perfekt mat att laga till många och precis som klassisk tacos går det att variera i det oändliga. Jag har ett bra grundrecept på pulled pork som jag utgår ifrån och idag har jag valt att blanda i lite svarta bönor och sedan servera den tillsammans med chilistekta bondbönor och syrad rödkål. Två himla fina tillbehör till pulled pork.

Just de stekta bondbönorna är ett bra alternativ till avokado till tycker jag. Jag använder helt vanliga, mjuka tortillabröd som jag hänger över gallret i ugnen i eftervärmen. På några minuter så torkar dem och blir hårda skal som du kan pulle med pulled pork och de andra tillbehören. Men de går såklart precis lika bra att servera pulled pork i mjuka tortillabröd - eller salladsblad om du vill skippa kolhydraterna.

Till veckans recept passar ett chilenskt vin fint vars mjuka och fruktiga smak mäter smaken i pulled pork med chilistekta bönor finfint.

/Linnea

Vintips till pulled pork:

Recept: Linnéa Seidel

Pulled pork med rotfruktsmos och smörstekt svartkål.Pulled pork med rotmos och smörstekt svartkål.

Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant av pulled pork som serveras med rotmos och toppas med stekt svartkål.

Läs mer
Pulled chicken i ugn.Pulled chicken.

Catarina König vann Sveriges mästerkock 2016 och här visar hon hennes bästa recept på Pulled chicken. Rätten görs i ugn serveras med tortillabröd och en god chipotlesås. 

Läs mer
FrijolesFrijoles - mexikansk bönröra.

Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök, och chili.

Läs mer
Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås, på vitblå tallrik på ett träbord.Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.

Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.

Läs mer