En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.
Skinkchipsen tillför fin sälta till pumpasalladen och vinet, ta den sortens skinka du gillar bäst!
Skala och skär pumpan i bitar.
Blanda pumpa med olja, salt och peppar.
Lägg pumpan på en plåt och baka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan mjuknat och börjar få färg.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut skinkskivorna på plåten.
Torka skinkan i ugnen på 225°C i cirka 8 minuter. Ta ut och låt svalna på hushållspapper.
Hacka sötmandeln grovt och blanda ruccola, hyvlad parmesan och den rostade pumpan till en pumpasallad. Bryt skinkchipsen i mindre bitar och strö över pumpasalladen.
Till pumpasalladen passar det fint med ett glas riesling, här två goda alternativ i olika prisklass:
Tyskland
229 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.
Recept: Linnéa Seidel
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs merInget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Läs merKaramelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer